Interview: Wouter Corten

Last Updated on 20 juli 2014 by Pieter Thysen

Wouter Corten is niet meteen een naam die bij de meesten onder ons een belletje doet rinkelen. Toch is Wouter al een aantal jaren actief en maakt hij sinds dit jaar deel uit van het Management Comité van de VTTL. Een interview…

Wie ben je, hoe oud ben je en sinds wanneer speel je tafeltennis?

Mijn naam is Wouter Corten, ik ben 26 jaar oud, en ik speel tafeltennis sinds mijn 14de.

Wat is je beste prestatie tot hiertoe?

Drie jaar geleden de promotie met Diest E naar landelijke, en verleden jaar de promotie met TTC Smash Aarschot A/B/C naar landelijke, eerste en derde provinciale.

Wat hoop je nog te bereiken (qua klassement, prestaties, …)?

Qua persoonlijke ambitie hoop ik het om ooit nog B6 te worden en opnieuw landelijke te spelen.

Wie is je idool?

Timo Boll. Omdat hij vandaag de dag nog steeds kan wedijveren met een sport die meer dan ooit wordt gedomineerd door Aziatische landen.

Voor mij persoonlijk beschikt hij over de mooiste spelstijl van alle spelers, ik kan dan ook veel meer genieten van een wedstrijd tussen een Aziatische topper en Boll, dan tussen twee Aziatische spelers onderling.

Hij heeft in het ploegentoernooi op de Olympische spelen weer maar eens vlagen van zijn absolute klasse laten zien, ik hoop dan ook dat hij ooit bekroond zal worden met een wereldtitel, dat verdient hij.

Schets in het kort je verloop van clubs en klassement en wat was je initië ambitie?

Ik ben oorspronkelijk beginnen tafeltennissen bij TTC Aarschot (in de provincie Limburg-Kempen), om vervolgens na negen jaar naar PW Diest te transfereren.

Na drie jaar PW Diest heb ik tezamen met een hoop (tafeltennis)vrienden TTC Smash Aarschot opgericht.

Na een jaar hebben wij besloten om een fusie aan te gaan met TTC Dolfijn Rillaar, en dit seizoen zal ik dus uitkomen voor de nieuwe fusieclub TTC Smash Dolfijn.

Ik ben vrij laat competitief met tafeltennis begonnen, pas toen ik 14 was. Ik had de tafeltennismicrobe wel snel te pakken, en heb eigenlijk altijd relatief vrij veel getraind.

Ik heb als jeugdspeler bijna altijd een reeks boven mijn huidige klassement mogen spelen, waardoor ik weinig had te verliezen, en het eenvoudig maakte om elk jaar enkele klassementen te stijgen. Ik ben op drie jaar tijd van NG naar D2 gestegen (E4-D6-D2). De volgende drie jaren ben ik naar C6 gestegen (D2-C6-C6). De twee jaren nadien ben ik naar C4 gestegen. Dat jaar ben ik naar PW Diest getransfereerd en ben ik de eerste twee jaren telkens een klassement gestegen. Vandaag de dag ben ik nog steeds C0.

Wat is je huidige link met het tafeltennis?

Vandaag de dag ben ik speler bij TTC Smash Dolfijn, waar ik ook interclubleider en actief bestuurslid ben.

Sinds begin dit jaar ben ik ook lid van het management comité van de VTTL, dit comité is verantwoordelijk voor de landelijke interclub, het bepalen van de beleidsbeslissingen van de Vlaamse Tafeltennisliga en het uitvoeren ervan. Tot nu toe een zeer aangename en leerrijke ervaring.

Wat betekent de sport nog voor jou?

Tafeltennis is voor mij uitgelopen van een hobby naar een passie. Ik ben dagelijks bezig met tafeltennis.

Wat wil je nog voor de sport betekenen?

Ik zou graag verder de sport mee willen moderniseren en uitbouwen in Vlaanderen, vandaag de dag zitten we met een recordaantal qua leden, maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat we nog niet aan onze limiet zitten en dit aantal in de toekomst verder kunnen vergroten.