officials 2022/23 – update

Last Updated on 21 november 2022 by Pieter Thysen

De afgelopen maanden zijn er heel wat opleidingsmomenten geweest. Op de meeste daarvan waren we ook als provincie vertegenwoordigd, met enkele nieuwe gekwalificeerden en/of kwalificaties als gevolg.

Hier kunnen we als provincie enkel blij om zijn, want vele handen maken het werk lichter én nieuwe inzichten leiden over het algemeen tot nieuwe ideeën en verbeteringen. In elk geval kunnen onze provinciale organisaties hierdoor nog kwaliteitsvoller worden dan ze al waren.

Ben je getriggerd om ook eens één van de komende opleidingen te volgen die worden aangeboden?
Geef dan zeker een seintje via vlb_arbitrage@pieterthysen.name

Provinciaal scheidsrechter

De spelregels van onze favoriete sport werden door Philippe Rousseau glashelder uitgelegd én beleefd.

Kris Heyvaert (Smash Overijse), Fluyt Rembrandt (Smash Overijse), Hans Vandendriessche (Meerdaal Leuven) en Pieter Thysen (Meerdaal Leuven) volgden allen geboeid deze ontrafelingen, doorspekt met tips én persoonlijke anekdotes uit de carrière van onze international.

Voor Hans en Pieter was het uitstekende opfrissing, maar ook Kris en Rembrandt hadden goed opgelet. Dat bleek althans uit de goede antwoorden op de meerkeuzevragen van hun schriftelijke proef op het einde van de opleiding.

Kris en Rembrandt mogen dan ook de erkenning als “provinciaal scheidsrechter” aan hun curriculum toevoegen.

Landelijk scheidsrechter

Tijdens de recyclage voor Landelijk en Nationaal scheidsrechter werden de Landelijke en Nationale sportreglementen vakkundig uiteengezet door Paul Willems.

Didier Bosman (Tacko) en Pieter Thysen (Meerdaal Leuven) luisteren dan ook met volle aandacht.

Voor Pieter was het een goede opfrissing, maar ook Didier was bij de pinken. Dat blijk uit zijn uitstekende resultaten op zowel op de schriftelijke als de praktische proef, met als logisch gevolg: geslaagd met onderscheiding.

Didier mag dan ook de erkenning als “landelijk scheidsrechter” aan zijn curriculum toevoegen.

Tornooileider

In deze opleiding werden alle facetten besproken dewelke een goed tornooi karakteriseren, deskundige uitgelegd door Martin Van den Berg, een autoriteit in deze boeiende specialisatie. Niet te missen dus voor dus voor iedereen die ooit eens een tornooi heeft georganiseerd en/of dat in de toekomst alsnog wil doen.

Didier Bosman (Tacko), Kris Heyvaert (Smash Overijse) en Pieter Thysen (Meerdaal Leuven) waren op de afspraak en luisterden allen met rode oortjes naar de duidelijke presentatie, doorspekt met persoonlijke ervaringen en “best practices”.

Voor Pieter was het een uitstekende herhaling, Didier en Kris hebben hiermee zowel de fundamenten als ook goede bouwstenen om een tornooi op poten te zetten. Zij mogen nu beiden in praktijk bewijzen dat ze uit het juiste hout zijn gesneden.

Zowel Didier als Kris mogen dan ook de erkenning als “Tornooileider (graad C)” aan hun curriculum toevoegen.

Tornooiprogramma

Wegens omstandigheden kon geen van onze kandidaten aanwezig zijn op de opleiding te QLT Gent. In onderling overleg met de opleider, Philip Van Oeckel, wordt geprobeerd deze opleiding ook binnen onze provincie te organiseren.

Richt je binnen je eigen club al eens een tornooi in en wil je weten hoe het tornooiprogramma jou hiermee kan helpen, laat dan zeker van iets je weten en ervaar zelf dat deze applicatie ook voor jou een meerwaarde kan betekenen.

Paletcontrole

Tijdens deze praktische opleiding “Racket Control” liet Paul Willems je op een doortastende wijze ondervinden hoe je een palet het best én onder de best mogelijke omstandigheden op verschillende parameters dient na te kijken, met als resultaat een goedgekeurde of afgekeurde palet.

Door enkel late afzeggingen was enkel Pieter Thysen (Meerdaal Leuven) aanwezig. Het werd een zeer interessant en interactieve opfrissing.