Opleiding provinciaal scheidsrechter: verslag

Last Updated on 13 januari 2015 by Pieter Thysen

Op zaterdag 15/11/2014 organiseerde de Vlaamse tafeltennisliga een opleiding tot provinciaal scheidsrechter. Onze provincie was aanwezig met 4 deelnemers: Walter Timmermans (TTGB, kandidaat-scheidsrechter), Nancy De Decker (Hurricane, kandidaat-scheidsrechter), Eddy Decherf (Blauwput, provinciaal scheidsrechter) en Pieter Thysen (Meerdaal, nationaal scheidsrechter).

De opleiding begon met een verwelkoming van Philip van Oeckel, voorzitter van de LAC. De plaats van de scheidsrechters binnen de organisatiestructuur van de VTTL werd kort geschetst. Hierna nam Bruno Oosters het woord en werden alle geheimen van de basisreglementen onthuld, ondersteund met een verhelderende slideshow, foto’s en filmpje.

Na de middagpauze werd de procedure “hoe een wedstrijd goed leiden” minutieus uit de doeken gedaan. Dan was het tijd voor de paktijk en werden de kandidaten geconfronteerd met een nagespeelde praktijk die zij als echte official diende te leiden (of was het nu toch lijden?). Ten slotte werd de opleiding afgesloten met een test van 21 multiple choice vragen. De oplossingen hiervan werden klassikaal besproken. Dat iedereen goed had opgelet was te zien aan de scores, want iedereen was geslaagd: Nancy met 16/21, Eddy met 17/21, Pieter met 20/21 en Walter met 21/21.