Opleidingen LAC: provinciaal scheidsrechter

Ook tijdens het seizoen 2015/16 organiseert de Vlaamse tafeltennisliga een dagopleiding tot provinciaal scheidsrechter. Deze opleiding, die slechts éénmaal per seizoen wordt georganiseerd, gaat door op zaterdag 12/09/2015 in de provincie Antwerpen.

In het nieuwe clublokaal van TTC Rupel (naar alle waarschijnlijkheid) worden de kandidaten ingeleid in de kunst van het scheidsrechteren. Tijdens de opleiding, lopende van 10:00 tot 16:00, worden de tafeltennisregels en -protocollen zorgvuldig ontrafeld. Deze theoretische basis wordt eerst uitvoerig verklaard, maar wordt later ook via een praktische demonstratie heel reëel gemaakt. Tenslotte wordt er afgesloten met een multiple-choice examen.

Deze opleiding is zeker een must, zowel voor kandidaat-scheidsrechters als scheidsrechters die een opfrissing wensen. Om organisatorische redenen werd de uiterste inschrijvingsdatum vastgelegd op zaterdag 30/08/2015. Voor meer inlichtingen: mail naar tabletennis@pieterthysen.name.

Clubs die in de interclubs vanaf 2e provinciale aantreden, worden verondersteld een gemotiveerde scheidsrechter te leveren (om een bijdrage te vermijden).