Opleidingen 2019

Ook tijdens het seizoen 2019/20 richt de Vlaamse tafeltennisliga opleiding in ivm arbitrage en arbitragegerelateerde toepassingen: deze opleidingen gaan slechts éénmaal per seizoen door, en zijn een must gezien er steeds te weinig mensen zijn met voldoende theoretische én praktische kennis als scheidsrechter, tornooileider of adjunct-ICT’er.

Waarom zijn er (nieuwe) officials nodig?

  1. Sportiviteit en continuïteit bewaren tijdens een wedstrijd (interclubs of tornooi);
  2. Organisatie, leiding en sportief verloop bewaken tijdens een organisatie;
  3. In het algemeen is het niet eenvoudig om te voldoen aan de vraag naar officials voor interclubs en evenementen;
  4. Om diverse redenen (werk, familie, sportief) is niet iedereen altijd en overal even beschikbaar;
  5. Vele handen maken het werk lichter.

Opleidingen 2019-2020

De opleidingen voor “provinciaal”, “landelijk” en “Nationaal” scheidsrechter werden vastgelegd:

  1. Zaterdag 07/09/2019: Provinciaal Scheidsrechter (Eeklo)
  2. Zaterdag 28/09/2019: recyclage Landelijk Scheidsrechter en Nationaal Scheidsrechter (VTTL)

De opleidingen van “tornooileider”, “racket Control” en “internationaal scheidsrechter” worden voorzien, maar hiervoor werd nog geen datum bevestigd.

Vanuit de provincie zal er bij voldoende vraag opnieuw een opleiding “tornooiprogramma Luc D’Hulst” worden georganiseerd. Dit is het programma dat voor/door de VTTL werd ontwikkeld om op een eenvoudig wijze tornooien te organiseren en te beheren.Het wordt niet enkel gebruikt op provinciale, Vlaamse en Nationale tornooien, maar is ook ideaal voor het organiseren van een clubkampioenschap.

Wie mag deelnemen?

Zowel de opleidingen“toernooileider” als “toernooiprogramma” staan open voor alle geïnteresseerden, dus ook voor niet-scheidsrechters.

De opleiding “provinciaal scheidsrechter” staat niet alleen open voor kandidaat-scheidsrechters of scheidsrechters die een opfrissing wensen, maar ook voor allen die een diepere kennis van spelregels willen bekomen.

De recyclage van “landelijk scheidsrechter” en “nationaal scheidsrechter” is niet enkel toegankelijk voor scheidsrechters die een graad hoger ambiëren, maar ook voor diegenen die mee willen/moeten blijven met de laatste reglementswijzigingen.

De recyclage van “internationaal scheidsrechter” is toegankelijk voor nationale scheidsrechters die ook in een internationaal kader willen arbitreren.

Voor meer inlichtingen, stuur een mailtje naar tabletennis@pieterthysen.name.