Belgische kampioenschappen Interclub Veteranen

Zondag 7 mei vonden de Belgische kampioenschappen Interclub Veteranen plaats in Temploux (Namur). Onze provincie werd vertegenwoordigd door de veteranen 50+ van TTC Smash Dolfijn.

FOTO’S

TTC Smash Dolfijn ging voor de titelverlenging. Ook in 2016 werden ze Belgisch Kampioen met dezelfde spelers als in 2017 : Eddy Andries B2, Bernard Dormal B4 en Hans Geyskens C6.

In de halve finale werd Bouqet een ploeg uit Namen snel opzij gezet met 5 – 1. Alleen Hans liet een verliesmatch optekenen.

In de finale botsten de smashers op Bras, een stevig ploegje uit Luxemburg met 2 x C0 en C4, waarvan 2 ex B spelers.

Er werd gewonnen met 5 – 2 , maar vooral Eddy en Bernard verloren geen enkele set. Hans wist belangrijke sets te winnen tegen de beide C0 spelers door telkens in de belle te verliezen.

Na de overwinning in het dubbel was men zeker van de overwinning aangezien TTC Smash Dolfijn reeds 12 sets voorstond en onmogelijk nog kon verliezen.

TTc Smash Dolfijn overweegt zich volgend jaar kandidaat te stellen voor de organisatie van de Belgische Kampioenschappen voor veteranen in ploegverband en hoopt dat er nog meerdere Vlaamse ploegen gaan deelnemen aan het kampioenschap. Het is toch wel spijtig dat er slechts 1 Vlaamse ploeg deelnam… het zou leuk zijn mocht er van Vlaamse zijde toch enkele clubs zich inschrijven en deelnemen.

Een mooie dag voor TTC Smash Dolfijn met een mooie Belgische Titel in Temploux